Biografija

alja avdicijaAlja prihaja iz Ribnice na Pohorju, majhnega kraja, ki je znan po svoji neokrnjeni in čudoviti naravi. Osnovno šolo je Alja obiskovala v Ribnica na Pohorju, srednjo pa na Gimnaziji Ruše. Trenutno študira glasbo na mariborski fakulteti.

Glasba jo spremlja že celo življenje, saj izhaja iz glasbene družine.  Ob vstopu v osnovno šolo  je pričela tudi z učenjem klavirja in dokončala nižjo glasbeno šolo.  S petjem  je pričela pri svojih 10 letih, z raznimi nastopi na lokalnih in šolskih prireditvah. Resneje pa je k petju pristopila ob prehodu v srednjo šolo, ko je začela obiskovati tudi šolo petja in sicer pri ga. Mojci Potrč.

Njen prvi večji dosežek je bila zmaga na Ruško talentu.

1002955 479731352102500 1893909419 nNjen največji dosežek dosedaj pa je uvrstitev v resničnostno oddajo programa POP TV Slovenija ima talent – 3. sezona, kamor  se je prebila skozi avdicijo s pesmijo Don't you remember od Adelle, polfinale s pesmijo People od Birdy ter na koncu tudi postala zmagovalka šova Slovenija ima talent s pesmijo One night only od Beyonce, katera je tudi ena izmed njenih najljubših pevk.

Po oddaji je podpisala pogodbo z založbo Menart records in pričela s svojo glasbeno kariero.

V juniju 2015 je nastopila na 35. festivalu MMS s pesmijo Najin ples in osvojila skupno tretje mesto.

 

 

Svoj prosti čas najraje preživlja v naravi, s prijatelji in družino.  Je tudi velika ljubiteljica živali in seveda glasbe.